Tom Kha Gai
En deilig suppe med friske smaker. Ta med ut på tur, eller nyt den hjemme.
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Ingredienser
2pk Spiseklar lårfilet paprika
150 g ris
1dl ingefær hakket
2 fedd hvitløk hakket
1stk løk gul hakket
200gr sjampinjong hakket
1 stk. sitrongress
3stk limeblad
1 terning kylling buljong
2ss Grønn karri paste
5dl kokosmelk
150gr sukkererter
3 ss fiskesaus (asiatisk)
1 lime (saften)
1stk Frisk chili hakket
4 ss frisk koriander hakket grovt
Instruksjoner
- Kok ris som anvist på pakken.
- Fres løk, hvitløk, ingefær og sjampinjong i olje. Tilsett limeblad, sitrongress og fiskesaus. Deretter har du i kraften fra fra risen og kokosmelken. La dette koke i 30 minutter. Balanser med sukker, salt og kanskje litt mer limesaft.
- Sile ut grønnsakene og kjøl ned. Suppen tar du på termos.
- Anrett ris, kylling, grønnsakene, hakket koriander og chilien i boller med lokk.
- Ved servering helles suppa i bollen(e). Nyt!
Spiseklar Lårfilet