Print

0.7 klimato

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

2pk Spiseklar lårfilet paprika

150 g ris

1dl ingefær hakket

2 fedd hvitløk hakket

1stk løk gul hakket

200gr sjampinjong hakket

1 stk. sitrongress

3stk limeblad

1 terning kylling buljong

2ss Grønn karri paste

5dl kokosmelk

150gr sukkererter

3 ss fiskesaus (asiatisk)

1 lime (saften)

1stk Frisk chili hakket

4 ss frisk koriander hakket grovt

Instruksjoner

  1. Kok ris som anvist på pakken. 
  2. Fres løk, hvitløk, ingefær og sjampinjong i olje. Tilsett limeblad, sitrongress og fiskesaus. Deretter har du i kraften fra fra risen og kokosmelken. La dette koke i 30 minutter. Balanser med sukker, salt og kanskje litt mer limesaft. 
  3. Sile ut grønnsakene og kjøl ned. Suppen tar du på termos. 
  4. Anrett ris, kylling, grønnsakene, hakket koriander og chilien i boller med lokk. 
  5. Ved servering helles suppa i bollen(e). Nyt!