Produktene fra Den Stolte Hane skal gjøre det enkelt
for deg å ta de riktige valgene, og oppskriftene vi anbefaler
deg skal bidra at du kan spise sunt, godt og klimavennlig
i samme måltid. Vi har tatt valgene for deg, slik at du kan
spise fantastisk digge kyllingretter med god samvittighet.

Nå klimamerker vi middagstipsene vi gir deg!  – Den stolte Hane er først ut i bransjen med å klimamerke alle oppskrifter.

Når FNs generalsekretær omtaler den siste klimarapporten som «kode rød» for menneskeheten, er det grunn til å stoppe opp og tenke oss om. Det har blitt 1 grad varmere på jorden siden 1850, og om vi ikke endrer hvordan vi spiser og hvordan vi forbruker ressurser, vil det være 0,5 grader varmere allerede når dagens førsteklassinger er ferdig på skolen.

Noe må gjøres, men vi tror det er bedre å gjøre flere små ting enn å snu opp-ned på måten vi lever livene våre. Vi skal ikke slutte å spise god mat, oppleve nye ting eller treffe nye mennesker. Vi må heller ha et forhold til hva vi spiser, og hvordan valgene vi tar påvirker miljøet. For kylling på grillen kan være like godt som storfe, og utsikten fra toppene i Jotunheimen kan være vel så fantastisk som i Whisler. Det belaster bare klimaet vårt så utrolig mye mindre.

WWF mener maten vi spiser ikke bør belaste klimaet med mer enn 11 CO2 ekvivalenter pr uke. Om vi klarer å holde oss under dette sammen, er det større sannsynlighet at vi klarer å bremse den globale oppvarmingen. Det er her vi ønsker å hjelpe deg på veien! Produktene fra Den Stolte Hane skal gjøre det enkelt for deg å ta de riktige valgene, og oppskriftene vi anbefaler deg skal bidra at du kan spise sunt, godt og klimavennlig i samme måltid. Vi har tatt valgene for deg, slik at du kan spise fantastisk digge kyllingretter med god samvittighet.

 • Et klimavennlig valg – klimasiden

  Klimamerkede oppskrifter

  Tenker du på klimaavtrykket som er på ulike matvarer? I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Slik at du kan ha oversikt over utslippet på ditt neste måltid. 

  Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5

  Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

  Høy CO₂e-utslipp: 1.6 + 

  Se oppskriftene våre her!