Ingrid Bru

-Dødseren fra Tau 

 

Fra å nesten ikke vite hva dødsing er, ble hun verdensmester noen få måneder etter første hopp. Vi møtte Ingrid for å finne ut hvem hun er, hvorfor hun startet med dødsing og hva som inspirerer henne til å være en så aktiv og tøff dame. 

Dødseren Ingrid (22) vant VM i døds sommeren 2020. Hun kaster seg ut fra høye stupetårn og klipper, hvor hun flyr elegant før hun treffer vannet med armer og ben samlet.  Hva er dødsing tenker du?

– Dødsing handler om å hive seg ut fra klipper hvor man hopper så langt ut som mulig, ligger på magen i luften og lukker seg rett før vannet kommer. Det skal altså se ut som man tar et mageplask, hvor man lukker seg enten som en reke eller ball rett før du treffer vannoverflaten, sier Ingrid.

Ingrid forteller at dødsing handler om å lage show. Det handler om å chille mest mulig i lufta, og være mest mulig avslappet. Man skal aldri se stresset ut, og det skal se ut som man har full kontroll hele tiden. Dette gjøres gjerne fra en 10-20 meter høy klippe. Imponerende og tøft tenker vi!

Hele livet har hun søkt etter noe å finne på. Fra hun var liten var hun med familien på ulike aktiviteter og gjennom ungdomstiden prøvde hun mange ulike sporter.

– Jeg er rastløs, og dagene består gjerne av å gjøre noe i form av fysisk aktivitet. Enten det er rollerblades, skateboard eller klatring. Det er viktig å få inn litt aktivitet i hverdagen, og det å være ute i frisk luft er noe av det aller beste jeg vet.

På grunn av en travel hverdag er det viktig for Ingrid å ta raske og riktige valg når det kommer til måltider.

– Det skal være raskt, og det skal ikke ta for lang tid å lage. Det skal være lettvint, og jeg må slippe å ta med mye ekstrautstyr for å spise maten. Ingrid vil bruke lite tid på matlagingen, men samtidig få i seg sunn, næringsrik mat som hun kan kose seg med når hun er ute.

 

Sommeren 2020 prøvde Ingrid dødsing for første gang. Hun lærte seg teknikken på rundt 2 uker. Hennes aller første hopp var en regnfull dag.

– Jeg hoppet ut fra bryggekanten. Deretter økte jeg til 1, 2 og 3 meter. Det høyeste jeg har dødset er fra rundt 16 meter. Når man dødser fra 16 meter har man veldig god tid i lufta. Det føles som man kan fly og jeg synes det er helt fantastisk. Hun forteller også at hun alltid kjenner på nerver før et hopp, men at dette fører til ekstra mestringsfølelse og adrenalin når hoppet er gjennomført.

For Ingrid er det spesielt fellesskapet i dødsesporten som er helt fantastisk.

– Vi reiser ofte ut på klipper, og gjerne i gjenger. Det blir på en måte en tur hvor vi «hyper» hverandre opp og blir gira sammen. I tillegg er Ingrid over gjennomsnittelig glad i fart, spenning og adrenalin og beskriver dødsing som “Noe helt sykt gøy å drive med!”

 

Spiseklar gleder oss til å se deg i fremtiden, Ingrid. Se hvilke triks du skal gjøre i lufta og hva du kommer til å få til. Takk for praten og at vi fikk se litt av hva du holder på med – vi heier på deg!

Er du også glad i aktivitet og utendørsopplevelser? Vi har laget fem deilige og raske oppskrifter fra Spiseklar som passer perfekt til aktive dager, enten om du skal ta med maten ut på tur eller spise en rask middag hjemme.  Sjekk dem ut under!

  • All
  • Spiseklar Kyllingfilet
  • Spiseklar Lårfilet