Spring Rolls
Disse herlige spring rollsene passer perfekt til en parktur eller som lunsj i hverdagen.
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Ingredienser
Denne oppskriften er laget for 4 porsjoner (8 stk. spring rolls)
2 pk Spiseklar Stekt og skivet classic/mild chilli og ingefær
8 rispapir
300g risnudler (kokt i 5. min. etter anvisning på pakken, avkjølt i kaldt vann)
¼ rødkål
1 hjertesalat
1 gulrot
½ agurk
½ avocado
4 jordbær
1 kiwi
¼ bunt mynteblader
¼ bunt korianderblader
Peanøttsaus:
1 dl vann
2 dl hoisinsaus
1 dl kremet peanøttsmør
4 SS juice av lime
½ chili
1 håndfull finhakkede peanøtter
Instruksjoner
- Bland sammen ingrediensene til peanøttsausen og sett til avkjøling. Pynt med finhakkede peanøtter og korianderblader.
- Kutt grønnsakene i strimler på 3-4 cm.
- Dypp rispapirene i lunkent vann (de skal kun våtes, ikke neddynkes i vann)
- Dandér 3-4 grønnsaker, frukt og Spiseklar kyllingfilet i midten av et rispapir. Vær kreativ med farger og kombinasjoner!
- Brett som en burrito og den er klar til å nytes 😊