Ostesmørbrød ala Italia

Ostesmørbrød ala Italia

Italiensk inspirert ostesmørbrød på surdeigsbrød med kylling og mozarella.

Print

Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner. 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

8 skiver surdeigsbrød
1 pakke stekt og skivet kyllingfilet med soltørket tomat
200 g fersk mozzarella
2 dl revet parmesan
2 dl creme fraiche
1 dl majones
1 stk gulrot
1 stk løk
0.25 stk kål
2 stk tomater
2 fedd hvitløk
1 potte gressløk
1 potte persille
3 ss olivenolje
1 klype salt
1 klype maldonsalt
1 klype sort pepper
1 ts sukker

Instruksjoner

  1. Finn frem en bolle.
  2. Rens og riv gulroten, hakk løken i små biter og snitt tynne skiver av kålen. Ha det i bollen og tilsett kylling, majones, creme fraiche, salt og pepper. Finhakk urter og ha det i bollen. Vend alt godt sammen.
  3. Skjær to skiver brød per porsjon. Smør begge skivene med creme fraiche. Skjær mozzarella i tynne skiver og legg på den ene skiven. Legg så på parmesan, skivet tomat, finhakket hvitløk, olivenolje og hakkede urter. Dryss på maldonsalt og grovkvernet sortpepper. Sett den andre skiven oppå.
  4. Stek brødet i toastjern, vaffeljern eller i ovn.
  5. Toasten er ferdig når den har fått en gyllen farge, og osten har smeltet.
  6. Legg på kyllingbladingen og strø over revet parmesan.
Spiseklar Kyllingfilet