Kyllingsuppe med søtpotet og tomat

Kyllingsuppe med søtpotet og tomat

En deilig tomatisert kyllingsuppe som faller i smak hos store og små.

Print

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

200g stekt og skivet kyllingfilet soltørket tomat

0.5stk gul løk

2stk gulrøtter

1stk chili, hakket

2stk pastinakk,små

1stk søtpotet, liten

1ss tomatpure

700ml kyllingbuljong 

10stk cherrytomater

1stk klype salt og pepper

1stk Håndfull frisk dill

1stk Håndfull frisk basilikum 

3stk vårløk 

Instruksjoner

Kutt alle grønnsakene i terninger.

Varm olivenolje på middels styrke i en mellomstor kasserolle.

Ha i løk og stek til den er gyllen.

Ha i gulrøtter, hvitløk, chili, pastinakk og søtpotet og kok det i 5 minutter.

Ha i tomatpure og rør i 1 minutt.

Hell i kyllingbuljong og gi det et oppkok. Sett på et lokk og senk styrken på komfyren slik at det småkoker. La stå i 15 minutter.

Stek cherrytomatene i en stekepanne.

Ha i kyllingen 5 minutter før servering, og smak til med salt og pepper.

Server i små suppeboller med dill, basilikum, vårløk og godt brød ved siden av.