Klimaoppskrifter

Spiseklar planteprotein – Et klimavennlig valg 

Det er et stort fokus på klima og bærekraft, og vi er nødt til å ta mer klimavennelig valg fremover, både generelt og når det kommer til mat. Vi skal ikke slutte å spise god mat, vi må heller ha et forhold til hva og hvor mye av ulike produkter vi spiser. Ved å ha oversikt over utslippene som er på maten du spiser kan du få mer kontroll over dine klimaavtrykk. 
Det er her vi ønsker å hjelpe deg på veien. I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabeler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjon og distribusjon av produktene. Slik kan du enkelt følge med på om du gjør et bra valg for klimaet. Alle oppskrifter er merket med avtrykket på retten. 

Under finner du tre klassiske retter og deres klimaavtrykk. Vi har samenlignet rettene med storfekjøtt og planteprotein. Her kan man se hvor stor påvirkning det har ved å kun bytte ut rødt kjøtt med planteprotein. 
Alt hjelper, og ved å begrense bruken av rødt kjøtt kan du være med på å gjøre en forskjell. 
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5               Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5              Høyt CO₂e-utslipp: 1.6 + 
Ta et klimavennlig valg du også! 
 • Pasta `Plantognese

  Pasta `Plantognese

  Pasta – en italiensk klassiker. 

  I pasta plantognese har vi byttet ut kjøttdeig med Spiseklar planteprotein for å sammenligne klimautslippet på retten. Ved å bytte ut en ingrediens går klimaavtrykket fra 1.8 per porsjon ned til 0.3. Spieseklar Planteprotein egner seg ypperlig til pastaretter, og det smaker fantastisk godt.

  Se oppskrift her!
 • Enchiladas med planteprotein

  Enchiladas med planteprotein

  -En meksikansk rett som er populær verden over.

  Retten består av deilige tortillalomper, fylt med godt innhold som passer for alle anledninger. Lag det til en deilig fredagskveld hjemme, eller inviter gjester over på middag. Vi har byttet ut storfekjøtt med planteprotein og reduserer derfor klimaavtrykket fra 3.7 til 0.6. Hvis du ønsker et enda lavere klimaavtrykk kan du redusere mengden ost.

  Ta et godt valg, både for deg og kloden!

  Se oppskrift her!
 • Pizza planteprotein

  Pizza med planteprotein

  – En sikker vinner. 

  Med pizza kan du lage akkurat det du vil. Både når det kommer til tykkelse på bunn, størrelse og hvilket fyll du ønsker å ha på. Vi har byttet ut rødt kjøtt med planteprotein på pizzaen og klimaavtrykket går fra 2.2 til 0.3. 

  Pizza planteprotein kan du altså unne deg så ofte du vil, med god samvittighet!

  Se oppskrift her!