
Pasta med spiseklar planteprotein
En italiensk klassiker med en liten vri. Dette er en smakfull, deilig og klimavennlig bolognese som kan nytes med god samvittighet!
PrintDenne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Ingredienser
2pk Planteprotein
Litt olje til steking
1 stk gulrot, grovt revet
3 stk fedd hvitløk
1 stk gul løk, finhakket
2 stk stangselleri stilker, finhakket.
3 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
4ss balsamico (kan sløyfes)
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts sukker
400gr Valgfri tørr pasta eller 600gr fersk pasta
Instruksjoner
- Ha olje i en varm stekepanne, stek løk, gulrot, stangselleri og hvitløk.
- Ha i tomatpure, hermetisk tomat og balsamico.
- Kok opp og la det småkoke i 10min, tilsett planteproteinet, smak til med salt, sukker og pepper.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Bland sammen pasta og bolognesen, strø over parmesan og grov sortpepper.
- Bon appetit!
Spiseklar planteprotein