Fajitas med spiseklar kylling

Fajitas med spiseklar kylling

En deilig fajitas med spiseklar kylling, guacamole og pico de gallo. Oppskriften er laget i et samarbeid med sultne gutter. Dette er en stor favoritt!

Print

Oppskriften er beregnet til 2 porsjoner.

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

1 pk Taco Spiseklar lårfilet

2 stk tortillalefser

to håndfuller revet ost

4 stk tomater

2 stk sjalottløk

1 stk grønn chili

2 stk håndfull fersk koriander

4 lime

2 avokado

1 crispysalat

sukker

salt

pepper

Instruksjoner

Sett stekeovnen på grillfunksjon

Pico de gallo 

Del tomatene i fire. Fjern innmaten, du skal kun bruke tomatkjøttet. Finhakk tomatkjøttet og ha det i en liten bolle. Finhakk sjalottløken, korianderen og chilien. Hvis du vil ha salsaen mild, fjerner du frøene i chilien. Ha sjalottløk, koriander og chili i bollen sammen med tomatene.

Ha i saft fra en lime og en klype salt, sukker og pepper. Bland godt og smak til. Her bestemmer du selv hvor søt, syrlig og sterk du vil ha pico de galloen.

Guacomole

Mos avokado i en bolle. Ha i en klype salt og saft fra en halv lime. Smak til.

Montering

Legg tortillalefse på et bakebrett med bakepapir. Legg en god håndfull Spiseklar planteprotein nedover langs midten av lefsa. Topp med en håndfull revet ost. Sett brettet inn i ovnen. Når osten er smeltet, tar du brettet ut. Topp med biter av crispysalat, guacamole og pico de gallo.