Kyllingsnurrer
Pizzasnurrer slår aldri feil. Disse er perfekt å ta med enten til lunsj utendørs eller kose seg med hjemme.
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Ingredienser
Pizzadeig (Om du ikke kjøper ferdig Pizzarull/deig)
400gr Mel
1pk tørrgjær
2klyper salt
4dl lunka vann
Pizzasaus (Om du ikke kjøper ferdig saus)
4ss tomater
1stk løk gul
2fedd hvitløk
1ss tomatpure
2dl vann
½ dl balsamicio
3 stenk Tabasco
3ts sukker
1ts tørket oregano
1 klype salt
Litt grovkvernet sort pepper
–
400gr Pizzasaus (glass)
450gr revet ost
2 pk Stekt & skivet soltørket tomat/bbq lårfilet
Instruksjoner
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin/bakebolle. Tilsett vann og la maskinen gjøre jobben i 5 minutter. Pudre på litt mer mel så deigen slipper fra kantene. Slå av maskinen og la deigen heve i 1 time.
- Del opp tomat og løk grovt, hakk hvitløk og fres til det blir gyllent. Tilsett så de resterende ingrediensene og la det småkoke i 30 min. Så stavmikser du dette og smaker til med salt, sukker og pepper. Kjøl ned.
- Del deigen opp i 3 og kna dem i noen minutter. Kjevle ut deigen til den blir tynn. Ha på tomatsaus, ost og kylling. Rull sammen til en pølse og kutt i 3cm skiver. Ta de opp i bolleformer eller bakepapir på brett.
- Stek på 220 grader i 12-15 min.