Pizza Bianco
En annerledes og inspirerende pizza som raskt blir en storfavoritt i husholdningen.
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Denne oppskriften tilsvarer en pizza for hele familien.
Ingredienser
Pizzadeig
4 dl pizzamel
2.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
4 ss matolje
1.5 dl kaldt vann
Fyll
2 pk Spiseklar Lårfilet BBQ
2 dl creme fraiche
2 stk pære
2 stk rødbeter eller polenta
70 g grønnkål
250 g bjørnebær
200 g chevre
2 ts sitronskall, revet
1 dl valnøtter
2 ts honning
salt og pepper
Instruksjoner
Sett stekeovnen på 250 °C, hold stekeplaten i ovnen, slik at den blir varm.
Deig:
Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje. Elt til en jevn deig. Kjevle ut deigen på bakepapir.
- Visp crème fraîche slik at den blir litt rennende, og fordel den deretter på pizzadeigen. Ha på halvparten av chevreosten.
- Ta den varme platen ut av ovnen og trekk bakepapiret med pizzaen til tallerkenen, stek i ovnen i ca 8 minutter.
- Dersom du ønsker varm kylling: Legg på den Spiseklare kyllingen og grønnkålen og stek ytterligere 2 minutter. Alternativt kan du bare legge kyllingen og grønnkålen på sammen med øvrige ingredienser.
- Mens deigen er i ovnen, kan du tilberede de øvrige ingrediensene. Skjær pærene i biter eller skiver. Skrell og skiv rødbetene tynt.
- Ta ut pizzaen. Topp deretter med pærer, resten av chevren, bjørnebær, nøtter, honning og salt og pepper.
Serveres umiddelbart.
Ha et godt måltid!
Ønsker du å se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane? Trykk her.
Har du lyst til å lese mer om lårfilet? Trykk her.