Nachos med kylling

Nachos med kylling

Nachos er en skikkelig klassiker, og slår aldri feil. Denne retten er laget med saftig kylling, chimichurri,  guacamole og syltet rødløk. Nyt! 

Print

Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

2pk Bbq lårfilet

1 pose nachos

1 pose Rød cheddarost (eller den du liker)

Chimichurri

1 bunt bladpersille

1 bunt koriander

1 neve oregano eller timian

2 stk rød chilli uten frø

4 fedd hvitløk

2 stk Løk

3 ss rødvinseddik

2 dl olivenolje

1 stk lime

salt og pepper

Guacemole

1 Avocado

1stk Tomat

1stk Løk

2 båt Hvitløk

½ Lime

Syltet rødløk

2 stk rødløk

1 dl eddik

2 dl sukker

2 dl vann

Instruksjoner

  1. Syltet rødløk: Strimle rødløken, bland sammen eddik, vann og sukker. 
  2. Chimichurri : Kjør alt i foodprosesor eller mixer.
  3. Guacemole: Mos avokadoen sammen med finhakket tomat, løk, koriander og hvitløk, press over limejuice. Smak til med salt, pepper og kanskje litt sukker.
  4. Hell nachos i en ildfast form, ha på planteprotein og ost.
  5. Stek på 200C grader i 10 min.
  6. Ha på ChimiChurri, syltet rødløk og server med guacemolen.