Print

Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

2pk Bbq lårfilet

1 pose nachos

1 pose Rød cheddarost (eller den du liker)

Chimichurri

1 bunt bladpersille

1 bunt koriander

1 neve oregano eller timian

2 stk rød chilli uten frø

4 fedd hvitløk

2 stk Løk

3 ss rødvinseddik

2 dl olivenolje

1 stk lime

salt og pepper

Guacemole

1 Avocado

1stk Tomat

1stk Løk

2 båt Hvitløk

½ Lime

Syltet rødløk

2 stk rødløk

1 dl eddik

2 dl sukker

2 dl vann

Instruksjoner

  1. Syltet rødløk: Strimle rødløken, bland sammen eddik, vann og sukker. 
  2. Chimichurri : Kjør alt i foodprosesor eller mixer.
  3. Guacemole: Mos avokadoen sammen med finhakket tomat, løk, koriander og hvitløk, press over limejuice. Smak til med salt, pepper og kanskje litt sukker.
  4. Hell nachos i en ildfast form, ha på planteprotein og ost.
  5. Stek på 200C grader i 10 min.
  6. Ha på ChimiChurri, syltet rødløk og server med guacemolen.