Kylling carbonara med spiseklar

Kylling carbonara med spiseklar

Deilig kremet og enkel pasta med kun fem ingredienser.

Print

kyllingwok

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5

Ingredienser

400g lingune pasta

4stk eggeplommer

50g revet parmesan

1pk stekt og skivet med soltørket tomat

2ss olivenolje

1ss smør

4dl vann

1 klype salt

1 klype pepper 

Instruksjoner

Separer eggeplommene og ha de klare.

Ta kyllingen ut av kjøleskapet slik at den blir romtemperert.

Kok opp vann til pasta, og ha i rikelig med salt.

Kok pasta etter anvisning på pakken, og sil av vannet. Spar på pasta vannet for emulgering av carbonaraen.

Finn fram en vid stekepanne til den ferdig kokte pastaen.
 
Varm opp litt olivenolje på svak varme.
Tilsett eggeplommene og parmesan, mens du rører og flipper pannen for å blande det godt.
Pass på at det ikke koker i pannen når du tilsetter eggeplommene. Temperaturen skal være på 60-70 grader for optimalt resultat, og for at eggeplommen ikke skal steke.
Når osten har smeltet og eggeplommen er blandet inn, tilsetter du smør og lar det smelte inn.
 
Helt til slutt vender du inn kyllingen for å få varme i den.
 
Server umiddelbart.
Spiseklar Kyllingfilet