Gratinert focaccia med halloumi og kylling

Gratinert focaccia med halloumi og kylling

Nydelig, lun focaccia med avokado, halloumi og kylling.

Print

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+

Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved å bruke mindre ost eller invitere gjester over på middag. 

Ingredienser

1 stk focaccia
2 dl revet gul ost
400 g kyllingfilet stekt og skivet classic
1 dl creme fraiche
400 g halloumi
2 stk avokado
200 g spinat
1 potte mynte
250 g cherrytomater
1 stk rød løk
1 stk eple
1 klype maldonsalt
1 klype grovkvernet sort pepper

Instruksjoner

Kutt opp løk, eple, cherrytomater og mynte, og bland det godt sammen. Skjær avokado og halloumi i tynne skiver.

Del focacciaen på langs. Smør creme fraiche på begge delene og legg på eplesalaten. Legg på skiver med halloumi. Dryss over spinatblader og legg på skiver med avokado. Strø over litt maldonsalt og grovkvernet sort pepper.

Topp med revet ost.

Stek focaccaien i toastjern, vaffeljern eller i ovn.

Hvis du steker i toastjern kan du dele focacciaen i fire deler før steking.

I ovn: Sett ovnen på 200 grader og legg foccaciaen over på et bakepapirkledd stekebrett.

Stek i 5-7 minutter. Ta focacciaen ut av ovnen, del den i fire like store deler og server.

 

Spiseklar Kyllingfilet