Sitronpasta med kylling

Sitronpasta med kylling

Sitronpasta med kylling er en lys og smakfull rett som kombinerer den friske smaken av sitron med saftig stekt kylling, og skaper en deilig harmoni av smaker som vil glede ganen.

Print

0.7 klimato

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

Denne oppskriften er laget for 4 porsjoner

2 pk Spiseklar kyllingfilet i skiver – Soltørket tomat

400 gram pasta

2 sitroner

1 bunt persille

2 ts olivenolje

2 ss smør

2 fedd hvitløk

1 rød chili

Rød cherrytomater

Parmesan

Instruksjoner

  1. Start med å koke pasta etter anvisning på pakken.
  2. Stek finhakket hvitløk og chili sammen med revet sitronskall (bruk kun det ytterste laget som er gult og legg av litt til pynt) i olivenolje.
  3. La det surre i pannen i ca. ett minutt og ha i smør og saften av 1 ½ sitron.
  4. Rett før pastaen er ferdig kokt, ha pastaen over i pannen sammen med litt pastavann.
  5. Spe inn pastavann til pastaen er ferdig kokt, og vend inn grovhakket persille og Spiseklar kylling. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft.
  6. Topp pastaen med cherrytomater, parmesan og resten av sitronskallet før servering.