
Sankthans salat med kylling
Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.
Ingredienser
1 pakke Spiseklar Smokey BBQ
Søtpoteter
1 stor søtpotet
2–3 ss olivenolje
1 ss maissena
1 ss fersk rosmarin, finhakket
1 ts flaksalt
½ ts chiliflak
Dressing:
5 ss + 1 ts balsamicoeddik
4 ss olivenolje
2 ss lønnesirup
1 ts dijon sennep
¼ ts flaksalt
¼ ts chiliflak (valgfritt)
Salat:
100–150 g vårsalat (babyblader)
80–120 g ruccola
125 g friske bringebær
125 g granateplekjerner
50 g valnøtter (rå eller ristet)
30 g gresskarkjerner (rå eller ristet)
1 avokado, i skiver
Instruksjoner
Forvarm ovnen til 220°C og legg bakepapir på et stekebrett. Skjær søtpoteten i terninger i passe munnfullstørrelse, og vend dem i krydder, olivenolje og maisenna. Spre bitene jevnt utover det bakepapirkledde brettet og stek i ca. 30 minutter, til de er gyldne. Når de er ferdigstekte, sett dem til side.
Ha ingrediensene til dressingen i et glass med lokk eller i en blender, og rist eller miks til dressingen er jevn og glatt. Sett til side.
I en stor bolle eller på et serveringsfat, legg lagvis salatblader, kyllingstrimler, søtpoteter og resten av salatingrediensene. Topp med dressingen rett før servering.