Steambuns med kylling, hoisin, syltet agurk og soyamajones
Et måltid du garantert vil lage igjen!
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Ingredienser
Kylling og Buns
Syltet agurk
Soyamajones
Instruksjoner
AGURK:
Bland sukker, riseddik og soya og salt så alt løses opp. Skjær agurken legg i eddikblandingen. Ha i gochugaru. La stå på benken, eller ha alt i en plastpose og bind sammen slik at agurken blir marinert skikkelig. Etter omtrent 30 minutter er agurken klar. Det er enkelt å lage en større batch. Den kan gjerne bli liggende i kjøleskapet i ca 4-5 dager.
Bland alle ingrediensene til soya-majonesen.
DAMPEDE BUNS:
Den enkleste måten er å dampe i en bambus kurvkomfyr i cirka 10 minutter. Et alternativ er å ta en stor kasserolle og fylle bunnen med vann. Legg et dørslag på toppen med bakepapir. Sett lokket på og pass på slik at dampen ikke slipper ut.
Damp i bunsene i omtrent 10 minutter.
Alternativt kan steambuns også friteres i stekepanne. Ha godt olje i pannen, varm opp og legg i steambuns. Stek på begge sider. Resultatet blir herlige, crispy steambuns.
Varm gjerne opp kyllingen noen minutter i en stekepanne eller i en ildfast form ovnen.
Server ferdig dampede eller friterte steambuns med hoisinsaus, sriracha (etter eget ønske), soyamajones, koriander, vårløk, syltet agurk og selvsagt nydelig ferdigstekt kylling.
NYT!