Kremet sopp og kyllingsuppe

Kremet sopp og kyllingsuppe

En rask og enkel favoritt som virkelig smaker godt.

Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

Denne oppskriften er laget for 3 porsjoner

2 ss smør til steking

200 g sopp i skiver

½ løk

1 gulrot

1 selleristilk

1 hvitløksfedd

½ ts timian

7 dl kyllingkraft

1 dl villris

1 dl matfløte

50 g parmesan, revet

Salt og pepper

1 stk Spiseklar soltørket tomat

Instruksjoner

1: Smelt smøret i en panne over middels høy varme, tilsett soppen og stek til soppen har avgitt væske og væsken har fordampet, ca. 10-15 minutter, før du setter det til side.

2: Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk, gulrøtter og selleri, og stek under jevnlig omrøring til de er møre, ca. 8 minutter.

3: Bland inn hvitløk og timian og stek i ca. ett minutt.

4: Tilsett kyllingkraft, ris og sopp. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke under lokk til risen er ferdig kokt, ca. 20-30 minutter avhengig av risens koketid.

5: De siste 5 minuttene tilsetter du Spiseklar slik at denne varmes i gryten.

6: Til slutt blander du inn fløte og ost, og kok til osten har smeltet, før du smaker til med salt og pepper og serverer.