Friske sommeruller med spiseklar

Friske sommeruller med spiseklar

Friske, knasende sommerruller med smaken av Asia.

Print

kyllingwok

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5

Ingredienser

Kyllingfilet 

400g kyllingfilet

4ss soyasaus

4ss flytende honning

Chilimayo

1ts sriracha
6ss majones

Fyll 

1stk mango

4stk vårløk

1 stk gulrot

0.5 stk agurk

0.5 stk krisp salat

50g bønnestrimler 

100g sesamfrø 

20 stk vårrullblader/spring roll wrappers 

1 potte koriander 

Instruksjoner

Chilimajo

Bland sammen majones og sriracha saus. Smak til etter ønsket styrke.

Ønsker du å lage hjemmelaget chilimajones?

Du trenger

1 egg, romtemperert

matolje (ca 1dl)

sriracha chilisaus

salt og pepper

stavmikser

Fremgangsmåte: Ha ett romtemperert egg i et stort glass eller beholderen som følger med stavmikseren.

Sett stavmikser nedi glass/beholder slik at egget dekkes. Hold stavmikser nede i glasset hele tiden.

Hell i matolje uten å ta opp stavmikseren.

Skru på stavmikser og visp til du har en tykk masse. Føles majonesen for tynn, ikke ta opp stavmikser, men ha i mer olje! Du tenker kanskje at det er feil at du skal ha mer olje, men det er riktig. Egget emulgerer med oljen og mer olje gjør blandingen tykkere istedet for tynnere. Når du har passe tykkelse, ha i sriracha, salt og pepper – evt litt stitron eller lime.

Fyll

Skjær opp mango, gulrot, krisp salat, vårløk og agurk i tynne strimler.

Rist sesamfrøene i en tørr panne på medium styrke til er gylne.

Hell opp lunket vann i en stor bolle, og bløtlegg et og et vårrullblad i ca 20 sek, (en av gangen). Vårrullbladene fås kjøpt både i asiatiske butikker og i dagligvare. Omtales av enkelte produsenter som spring roll wrappers. NB. kjøp de som ikke skal frityrstekes.

Legg bladet på en skjærefjøl, lag en stripe med chilimayo midt på vårrullbladet. Legg grønnsaker, kylling og mango på chili majonesen, topp med koriander. Brett inn sidene å begynn å rulle de stramt.

Desto strammere jo bedre og penere blir de.

Vend rullene i sesamfrøene.

Server gjerne med litt forskjellige dipper og sauser. For eksempel soya, chili majones, sweet chili, satay.