Friske sommeruller med spiseklar
Friske, knasende sommerruller med smaken av Asia.
PrintKlimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Ingredienser
Kyllingfilet
400g kyllingfilet
4ss soyasaus
4ss flytende honning
Chilimayo
1ts sriracha
6ss majones
Fyll
1stk mango
4stk vårløk
1 stk gulrot
0.5 stk agurk
0.5 stk krisp salat
50g bønnestrimler
100g sesamfrø
20 stk vårrullblader/spring roll wrappers
1 potte koriander
Instruksjoner
Chilimajo
Bland sammen majones og sriracha saus. Smak til etter ønsket styrke.
Ønsker du å lage hjemmelaget chilimajones?
Du trenger
1 egg, romtemperert
matolje (ca 1dl)
sriracha chilisaus
salt og pepper
stavmikser
Fremgangsmåte: Ha ett romtemperert egg i et stort glass eller beholderen som følger med stavmikseren.
Sett stavmikser nedi glass/beholder slik at egget dekkes. Hold stavmikser nede i glasset hele tiden.
Hell i matolje uten å ta opp stavmikseren.
Skru på stavmikser og visp til du har en tykk masse. Føles majonesen for tynn, ikke ta opp stavmikser, men ha i mer olje! Du tenker kanskje at det er feil at du skal ha mer olje, men det er riktig. Egget emulgerer med oljen og mer olje gjør blandingen tykkere istedet for tynnere. Når du har passe tykkelse, ha i sriracha, salt og pepper – evt litt stitron eller lime.
Fyll
Skjær opp mango, gulrot, krisp salat, vårløk og agurk i tynne strimler.
Rist sesamfrøene i en tørr panne på medium styrke til er gylne.
Hell opp lunket vann i en stor bolle, og bløtlegg et og et vårrullblad i ca 20 sek, (en av gangen). Vårrullbladene fås kjøpt både i asiatiske butikker og i dagligvare. Omtales av enkelte produsenter som spring roll wrappers. NB. kjøp de som ikke skal frityrstekes.
Legg bladet på en skjærefjøl, lag en stripe med chilimayo midt på vårrullbladet. Legg grønnsaker, kylling og mango på chili majonesen, topp med koriander. Brett inn sidene å begynn å rulle de stramt.
Desto strammere jo bedre og penere blir de.
Vend rullene i sesamfrøene.
Server gjerne med litt forskjellige dipper og sauser. For eksempel soya, chili majones, sweet chili, satay.