I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
2 pk spiseklar soltørket tomat sandwichfilet
150 gr perlespelt
1 pk kirsebærtomat (ca.200gr)
1 stk hjertesalat
2 ss honning
1 stk paprika
200 gr jarslberg
1 stk avocado
1 stk lime
maldonsalt
sort pepper
Kok perlespelten som beskrevet på pakken. La den renne av og avkjøl.
Dele tomat i 2 og stek lett i panne m litt olivenolje, strø over maldonsalt.
Del & rens avocadoen, kjør med stavmikser eller mos med gaffel til en myk røre, smak til med lime saft, salt & pepper.
Kjør paprika & honning i kjøkkenmaskin / stavmikser til en `dressing. Kutt Jarlsberg i terninger og bland med honning & paprikadressingen, strø over maldonsalt.
Strimle hjertesalat & bland med perlespelten, tilsett halvparten av osten & få med dressingen. Anrette på tallerken og toppe med mer ost, tomat, avocadokrem & kylling, toppe med litt salt, grov pepper & skvisa lime. Enjoy!