Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

 

Ingredienser

300gr Pasta

2 pk spiseklar lårfilet paprika 

Ca 200gr Salat (romano, ruccula, crispi, eller grønnkålmix) du bestemmer.

1 stk mozzarela

1 potte Rød basilikum

Pinjekjerner

1 fedd Hvitløk

1 Gul løk

2 stk chili 

2dl Revet parmesan

Soltørket tomat

Olivenolje

1 pk sjampinjong (ca 200gr)

Instruksjoner

Pesto rosso 

Kjør basilikum, parmesan, olje, hvitløk, pinjekjerner og soltørket tomat i en blender eller stavmikser til det blir jevn pesto. Eventuelt kjøp et glass pesto rosso på butikken. 

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Kjøl deretter ned. 
  2. Stek sjampinjong i olje og smør, tilsett hakket chili og løk. Når sjampinjongen er mør og fin i fargen tilsetter du sukker, salt og finhakket persille. 
  3. Vend inn pestoen med pasta og salaten. Dryss over sjampinjong, riv opp mozzarella og topp med kylling og pinjekjerner.