I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Denne oppskriften er laget for 2 porsjoner
0,5 ss olivenolje
0,5 stk gul løk
1 fedd hvitløk, fersk
200 g pastasaus, rød
6dl kjøttbuljong
200 g farfalle pasta
10 g basilikum, fersk, grovhakket
50 g mozzarella, revet
1 stk Spiseklar soltørket tomat
1. Varm olje i en kjele. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og fres på middels høy varme i 3 minutter. Tilsett så tomatsaus og kjøttbuljong. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.
2. Tilsett pasta og grovhakket basilikum. La det koke til pastaen er gjennomkokt. Rør litt underveis og fyll på med væske om det blir for lite.
3. Bland til slutt Spiseklar inn i suppen og la den småkoke i noen minutter til kyllingen er varm.
4. Serverretten i skåler. Topp med revet mozzarella og basilikum. Ha gjerne noe brød ved siden av.
Finn den online: https://spiseklar.no/oppskrifter/kylling-farfalle-suppe/