Print

kyllingwok

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

Oppskriften er beregnet til fire porsjoner.

 

Ingredienser

4 stk store pølsebrød

1 pk stekt og skivet classic

3 dl kokt makaroni

 
3 dl revet cheddarost
 
0.5 dl hakket jalapeno fra glass
 
1 stk grønt eple
 
1 stk rød løk
 
0.5 stk lime
 
1 ss eddik
 
2 stk stang fra stangselleri
 
1 ss klype pepper
 
1 ss olivenolje
 
1 ss klype salt

Instruksjoner

  1. Start med å koke opp makaroni etter anvisning på pakken.
  2. Når makaronien er ferdig, tilsetter du kylling og revet cheddar. Vend deretter alt godt sammen. Smak så til med salt og pepper. Husk å spar litt revet cheddar til topping.
  3. Videre kutter du opp løk, jalapeno, eple og selleri i små biter. Ha alt i en liten bolle, og tilsett olje, eddik, saften av limen, salt og pepper. Bland alt godt sammen.
  4. Kutt brødet på toppen og fyll det opp med mac´n cheese. Topp så brødet med revet cheddar.
  5. Sett ovnen på 210 grader og legg de fylte pølsebrødene på et stekebrett kledd i bakepapir. Gratiner brødene i ca 5-7 minutter.
  6. Når de er ferdige legg de over på et fat, ha på jalapenoblandingen og server.