I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Denne oppskriften er laget for 3 porsjoner
1 ss Olivenolje
½ Løk
½ Paprika
350 g Hakkede tomater
7 dl Kyllingkraft
½ ts Hvitløkspulver
½ ts Spisskummen
½ ts Røkt paprika krydder
½ ss Chili pulver
300 g Svarte bønner
150 g Mais
100g Philadelphia
1 stk Spiseklar Naturell
Salt & pepper
Koriander (topping)
1: Tilsett olje og løk i en kasserolle. La det surre på middels høy varme i 5 minutter.
2: Tilsett alle de gjenværende ingrediensene i kjelen, bortsett fra kremost, kylling, salt og pepper.
3: Øk temperaturen til høy varme og la suppen koke opp. Senk deretter varmen slik at den småkokerforsiktig (uten lokk) i 5 minutter. Mens suppen koker, kan du forberede tilbehøret.
4: Del kremosten i mindre biter og tilsett den i suppen. La den smelte (du må kanskje røre litt til dener helt innblandet).
5: Rør inn kyllingen og la den koke i ytterligere 2-3 minutter til den er gjennomvarm. Smak til suppen med salt og pepper og server med tilbehør etter ønske, for eksempel tortilla chips.
Finn den online: https://spiseklar.no/oppskrifter/tacosuppe-med-kylling/