Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5

Ingredienser

Kylling og Buns

2 pk Spiseklar soltørket tomat/kreolsk
12 stk Steam Buns (kjøpes frosne i dagligvare eller asiatiske supermarked)
1 dl fersk koriander, grovhakket
4 stk vårløk, finhakket
1 dl hoisinsaus
3 ss scrirachasaus (ikke nødvendig om du ikke liker sterk mat)

Syltet agurk

200 g agurk i skiver eller strimler
2 ss riseddik
2 ss sukker
1 ss Japansk soya
1 ts salt
1 krm gochugaru (korianske chiliflak)

Soyamajones

3 ss majones
1 ts soya
1 ts dijon sennep

Instruksjoner

AGURK:

Bland sukker, riseddik og soya og salt så alt løses opp. Skjær agurken legg i eddikblandingen. Ha i gochugaru. La stå på benken, eller ha alt i en plastpose og bind sammen slik at agurken blir marinert skikkelig. Etter omtrent 30 minutter er agurken klar. Det er enkelt å lage en større batch. Den kan gjerne bli liggende i kjøleskapet i ca 4-5 dager.

SOYAMAJONES:

Bland alle ingrediensene til soya-majonesen.

DAMPEDE BUNS: 

Den enkleste måten er å dampe i en bambus kurvkomfyr i cirka 10 minutter. Et alternativ er å ta en stor kasserolle og fylle bunnen med vann. Legg et dørslag på toppen med bakepapir. Sett lokket på og pass på slik at dampen ikke slipper ut.

Damp i bunsene i omtrent 10 minutter.

Alternativt kan steambuns også friteres i stekepanne. Ha godt olje i pannen, varm opp og legg i steambuns. Stek på begge sider. Resultatet blir herlige, crispy steambuns.

Varm gjerne opp kyllingen noen minutter i en stekepanne eller i en ildfast form ovnen.

Server ferdig dampede eller friterte steambuns med hoisinsaus, sriracha (etter eget ønske), soyamajones, koriander, vårløk, syltet agurk og selvsagt nydelig ferdigstekt kylling.

NYT!