
Poke Bowl med Planteprotein
En frisk, sunn og god salat som går fort å lage. Poke Bowl har blitt en stor favoritt verden over – og det med god grunn!
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Ingredienser
1 pk Planteprotein
5 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1–2 ss eddik
1 ss sukker
1 stk mango
1 stk gulrot
1stk rødløk
1 stk avokado
2dl edameme bønner (soyabønner)
1dl koriander, hakket
2 ss sesamfrø
200 g ris
Chilimayo
1 dl majones
2 ss sriracha
Enkel Syltlake
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,5 dl eddik
Instruksjoner
- Kok opp risen som anvist på pakken. Deretter avkjøl.
- Bland sammen soya, sesamolje, eddik og sukker. Vend så inn planteproteinet i sausen og la den stå å trekke i ca 10 min.
- Kutt deretter opp rødløken i strimler og legg den i syltlake.
- Videre kuttes grønnsakene, og frukten i passe strimler og biter.
- Bland sammen majones og sriracha.
- Fordel ris i bunn av en skål eller bolle. Lek deg med de deilige grønnsakene og planteproteinet – og skap en deilig fargepalett på tallerken.
- Dryss over sesamfrø og hakket koriander. Server med chilimayo – og ha et deilig måltid!
Ønsker du å se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane? Trykk her.
Har du lyst til å finne ut mer om planteprotein? Trykk her.
Spiseklar planteprotein