Poke Bowl med Planteprotein

Poke Bowl med Planteprotein

En frisk, sunn og god salat som går fort å lage. Poke Bowl har blitt en stor favoritt verden over –  og det med god grunn!

Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

1 pk Planteprotein

5 ss soyasaus

1 ss sesamolje

12 ss eddik

1 ss sukker

1 stk mango

1 stk gulrot

1stk rødløk

1 stk avokado

2dl edameme bønner (soyabønner)

1dl koriander, hakket

2 ss sesamfrø

200 g ris

Chilimayo

1 dl majones

2 ss sriracha

Enkel Syltlake 

1,5 dl vann

1 dl sukker

0,5 dl eddik

Instruksjoner

  1. Kok opp risen som anvist på pakken. Deretter avkjøl.
  2. Bland sammen soya, sesamolje, eddik og sukker. Vend så inn planteproteinet i sausen og la den stå å trekke i ca 10 min.
  3. Kutt deretter opp rødløken i strimler og legg den i syltlake.
  4. Videre kuttes grønnsakene, og frukten i passe strimler og biter.
  5. Bland sammen majones og sriracha.
  6. Fordel ris i bunn av en skål eller bolle. Lek deg med de deilige grønnsakene og planteproteinet – og skap en deilig fargepalett på tallerken.
  7. Dryss over sesamfrø og hakket koriander. Server med chilimayo – og ha et deilig måltid!

Ønsker du å se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane? Trykk her. 

Har du lyst til å finne ut mer om planteprotein? Trykk her. 

Spiseklar planteprotein