Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

Denne oppskriften tilsvarer en pizza for hele familien.

 

Ingredienser

Pizzadeig
4 dl pizzamel

2.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

4 ss matolje

1.5 dl kaldt vann

Fyll

2 pk Spiseklar Lårfilet BBQ

2 dl creme fraiche

2 stk pære

2 stk rødbeter eller polenta

70 g grønnkål

250 g bjørnebær

200 g chevre

2 ts sitronskall, revet

1 dl valnøtter

2 ts honning

salt og pepper

Instruksjoner

Sett stekeovnen på 250 °C, hold stekeplaten i ovnen, slik at den blir varm.

Deig:
Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje. Elt til en jevn deig. Kjevle ut deigen på bakepapir.

  1. Visp crème fraîche slik at den blir litt rennende, og fordel den deretter på pizzadeigen. Ha på halvparten av chevreosten.
  2. Ta den varme platen ut av ovnen og trekk bakepapiret med pizzaen til tallerkenen, stek i ovnen i ca 8 minutter.
  3. Dersom du ønsker varm kylling: Legg på den Spiseklare kyllingen og grønnkålen og stek ytterligere 2 minutter. Alternativt kan du bare legge kyllingen og grønnkålen på sammen med øvrige ingredienser.
  4. Mens deigen er i ovnen, kan du tilberede de øvrige ingrediensene. Skjær pærene i biter eller skiver. Skrell og skiv rødbetene tynt.
  5. Ta ut pizzaen. Topp deretter med pærer, resten av chevren, bjørnebær, nøtter, honning og salt og pepper.

Serveres umiddelbart.

Ha et godt måltid!