Pasta med Spiseklar Planteprotein

Pasta med Spiseklar Planteprotein

En fantastisk deilig pastarett som du kommer til å lage igjen, og igjen. Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med Sultne gutter.

Print

kyllingwok

Oppskriften er beregnet til 2 porsjoner. 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5

Ingredienser

200 g pasta (caserecce)

1 pk spiseklar planteprotein

1 stk gul løk

1 stk stilk stangselleri

2 stk hvitløksfedd

400 g hakkede tomater

1 laurbærblad

1 ss hvitvinseddik

1 ss sukker

en håndfull basilikumblader

olivenolje

parmesan

solsikkeolje

salt

pepper

Instruksjoner

  1. Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløksfedd.
  2. Varm opp rikelig med solsikkeolje i en gryte. Ha i løk, gulrot, stanselleri og en god klype salt. Stek på middels varme til alt er helt mykt (ca. 20 min). Rør innimellom
  3. Ha i hvitløk og stek videre i 2 minutter.
  4. Ha i tomater, hvitvinseddik, laurbærblad, sukker og en klype salt. Kok opp, legg på lokk og la det småputre i ca 30. minutter. Rør inn spiseklar planteprotein de siste minuttene.
  5. Kok pastaen i godt saltet vann. Når pastaen er al dente, har du den i gryta med sausen. Rør godt. Ha i et par skjeer med pastavann for å jevne sausen.
  6. Rør inn basilikumblader. Smak til med salt og pepper.
  7. Topp med olivenolje og parmesan.

Spiseklar planteprotein