
Pasta med Spiseklar Planteprotein
En fantastisk deilig pastarett som du kommer til å lage igjen, og igjen. Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med Sultne gutter.
PrintOppskriften er beregnet til 2 porsjoner.
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Ingredienser
200 g pasta (caserecce)
1 pk spiseklar planteprotein
1 stk gul løk
1 stk stilk stangselleri
2 stk hvitløksfedd
400 g hakkede tomater
1 laurbærblad
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
en håndfull basilikumblader
olivenolje
parmesan
solsikkeolje
salt
pepper
Instruksjoner
- Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløksfedd.
- Varm opp rikelig med solsikkeolje i en gryte. Ha i løk, gulrot, stanselleri og en god klype salt. Stek på middels varme til alt er helt mykt (ca. 20 min). Rør innimellom
- Ha i hvitløk og stek videre i 2 minutter.
- Ha i tomater, hvitvinseddik, laurbærblad, sukker og en klype salt. Kok opp, legg på lokk og la det småputre i ca 30. minutter. Rør inn spiseklar planteprotein de siste minuttene.
- Kok pastaen i godt saltet vann. Når pastaen er al dente, har du den i gryta med sausen. Rør godt. Ha i et par skjeer med pastavann for å jevne sausen.
- Rør inn basilikumblader. Smak til med salt og pepper.
- Topp med olivenolje og parmesan.
Spiseklar planteprotein