
Pad Thai Planteprotein
Pad Thai er en av thailands nasjonalretter. Det er en kjapp wokrett bestående av gode grønnsaker.
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Oppskriften er beregnet til 4 stk.
Ingredienser
1 pk planteprotein
300 g risnudler(kokt form)
1 ss oyster saus
3 ss fiskesaus
3 ss tamarind
1 ss sriracha
2 ss sukker
1 ss rødløk
3 stk stilker vårløk skivet eller strimlet
2 dl ferske bønnespirer eller/ og strimlede sukkererter
1 dl hakkede peanøøter
1 stk lime
1 dl hakket koriander
Instruksjoner
- Kok opp vann og legg i nudler i kasserollen, slå av plata. La deretter nudlene trekke i ca 10min.
- Bland sammen sukker, fiskesaus, tamarind, østerssaus og sriracha.
- Hakk rødløk og hvitløk, samt strimle vårløk.
- Hell av vannet fra nudlene.
- Stek nudlene i olje sammen med sausen. Tilsett planteproteinet, bønnespirer / sukkererter, vårløk, peanøtter, og koriander. Skvis over en halv lime og server – Enjoy.
Ønsker du å se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane? Trykk her.
Har du lyst til å finne ut mer om planteprotein? Trykk her.
Spiseklar planteprotein