Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

Denne oppskriften er laget for 4 porsjoner

1 løk

1 ss ingefær–revet

2 hvitløksfedd

1 ts paprikapulver

1 ts koriander

½ ts spisskummen

½ ts kanel

¼ ts kardemomme

¼ ts gurkemeie

¼ ts paprikaflakes

7 dl grønsaksbuljong

400 g kikerter–renset

400 g hakkede tomater

150 g artisjokkhjerter

1 neve oliven

200 g couscous

½ ts salt

1 stk Spiseklar naturell

Instruksjoner

1: Tilsett en spiseskje olivenolje i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og stek tilde er blanke og myke, ca. 4-5 minutter.

2: Tilsett revet ingefær, hvitløk og alle krydder, og rør godt. La det steke i omtrent ett minutt.

3: Rør inn kikerter, hakkede tomater, artisjokker og oliven, og skrap bunnen av kjelen for å få medalt. Hell forsiktig i grønnsakkraften og rør til det er godt blandet.

4: Kok opp. Reduser deretter varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke i omtrent 10 minutter.Legg til Spiseklar og rør om når det er igjen 3 minutter.

5: I mellomtiden, lag couscous, ris eller quinoa i henhold til anvisningene på pakken.

6: Server suppen med de couscous/ris/quinoa og pynt med fersk koriander hvis ønskelig.