I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Denne oppskriften er laget for 4 porsjoner
1 løk
1 ss ingefær–revet
2 hvitløksfedd
1 ts paprikapulver
1 ts koriander
½ ts spisskummen
½ ts kanel
¼ ts kardemomme
¼ ts gurkemeie
¼ ts paprikaflakes
7 dl grønsaksbuljong
400 g kikerter–renset
400 g hakkede tomater
150 g artisjokkhjerter
1 neve oliven
200 g couscous
½ ts salt
1 stk Spiseklar naturell
1: Tilsett en spiseskje olivenolje i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og stek tilde er blanke og myke, ca. 4-5 minutter.
2: Tilsett revet ingefær, hvitløk og alle krydder, og rør godt. La det steke i omtrent ett minutt.
3: Rør inn kikerter, hakkede tomater, artisjokker og oliven, og skrap bunnen av kjelen for å få medalt. Hell forsiktig i grønnsakkraften og rør til det er godt blandet.
4: Kok opp. Reduser deretter varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke i omtrent 10 minutter.Legg til Spiseklar og rør om når det er igjen 3 minutter.
5: I mellomtiden, lag couscous, ris eller quinoa i henhold til anvisningene på pakken.
6: Server suppen med de couscous/ris/quinoa og pynt med fersk koriander hvis ønskelig.
Finn den online: https://spiseklar.no/oppskrifter/marrokansk-kyllingsuppe/