Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

200 g Spiseklar kyllingfilet soltørket tomat
0.5 stk Gul løk
2 stk Gulrøtter
1 stk Chili, hakket
2 stk Pastinakk, små
1 stk Søtpotet, liten
1 ss Tomatpure
700 ml Kyllingbuljong
10 stk Cherrytomater
1 stk Klype salt og pepper
1 stk Håndfull frisk dill
1 stk Håndfull frisk basilikum
3 stk Vårløk

Instruksjoner

Kutt alle grønnsakene i terninger.

Varm olivenolje på middels styrke i en mellomstor kasserolle.

Ha i løk og stek til den er gyllen.

Ha i gulrøtter, hvitløk, chili, pastinakk og søtpotet og kok det i 5 minutter.

Ha i tomatpure og rør i 1 minutt.

Hell i kyllingbuljong og gi det et oppkok. Sett på et lokk og senk styrken på komfyren slik at det småkoker. La stå i 15 minutter.

Stek cherrytomatene i en stekepanne.

Ha i kyllingen 5 minutter før servering, og smak til med salt og pepper.

Server i små suppeboller med dill, basilikum, vårløk og godt brød ved siden av.