Print

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

2 pakke Spiseklar Lårfilet Taco
2 glass ferdig salsa
2 pose tortillachips
2 glass jalapeno
400 g revet cheddar ost
400 g revet jarlsberg ost
2 stk avokado, i terninger
2 stk jalapeno, renset og delt i skiver
2 stk saften av lime
2 håndfull frisk koriander, hakket
6 stk vårløk, skivet
2 klype salt

Instruksjoner

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Finn frem en stor ildfast form. Legg lag på lag med tortillachips, kylling og ferdig salsa. Pass på å spare litt av salsaen. Topp med osten, og sett det inn i ovnen. La det stå i ovnen til osten har smeltet i ca. 15-20 minutter avhengig av ovn.
  3. Imens formen står i ovnen lager du avokadosalsa ved å blande sammen avokado, skivet jalapeno, lime juice, koriander, 3/4 av vårløken og en klype salt. Bland og press dette sammen ved bruk av en gaffel.
  4. Ta kylling nachosen ut av ovnen, ha på resten av den ferdige salsaen, koriander, vårløk og jalapenos. Server med det samme med avokadosalsa ved siden av.