I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Denne oppskriften er laget for 3 porsjoner
2 ss smør til steking
200 g sopp i skiver
½ løk
1 gulrot
1 selleristilk
1 hvitløksfedd
½ ts timian
7 dl kyllingkraft
1 dl villris
1 dl matfløte
50 g parmesan, revet
Salt og pepper
1 stk Spiseklar soltørket tomat
1: Smelt smøret i en panne over middels høy varme, tilsett soppen og stek til soppen har avgitt væske og væsken har fordampet, ca. 10-15 minutter, før du setter det til side.
2: Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk, gulrøtter og selleri, og stek under jevnlig omrøring til de er møre, ca. 8 minutter.
3: Bland inn hvitløk og timian og stek i ca. ett minutt.
4: Tilsett kyllingkraft, ris og sopp. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke under lokk til risen er ferdig kokt, ca. 20-30 minutter avhengig av risens koketid.
5: De siste 5 minuttene tilsetter du Spiseklar slik at denne varmes i gryten.
6: Til slutt blander du inn fløte og ost, og kok til osten har smeltet, før du smaker til med salt og pepper og serverer.
Finn den online: https://spiseklar.no/oppskrifter/kremet-sopp-og-kyllingsuppe/