Hjertesalatbåter med planteprotein

Hjertesalatbåter med planteprotein

En god, sunn og enkel rett å lage med masse gode smaker. Prøv i dag du også.

Print

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +

Oppskriften er beregnet til 4 stk.

Ingredienser

1 pk planteprotein

1 stk eller 8 blader hjertesalat

1 boks mais

Syltet rødløk

1 stk mango

4 stilker vårløk

1 stk chili

Guacamole

Tortillachips

Evnt veganrømme

Guacamole

2 stk avokado

Saften av en lime

2 stk hvitløksfedd

1 stk potte frisk koriander

 

Syltet rødløk

23 stk rødløk

1 dl eddik

1 dl vann

1 ss sukker

Instruksjoner

Hvordan lage syltet rødløk 

Bland eddik sukker og vann i en liten kasserolle kok det opp, kutt rødløk i skiver. Avkjøl laken og hell over rødløken la det stå i 2 – 3 timer. Kan også kjøpes ferdig i butikk.

  1. Varm opp planteprotein.
  2. Mos avocado og bland med presset hvitløk, finkuttet koriander, saften fra en lime og smak til med salt og pepper.
  3. Finhakk chili. Skjær mango i båter og skjær vårløk i strimler.
  4. Bruk hjertesalatbladene som bunn og legg det andre lagvis oppå.
  5. Dryss på med knuste tortillachips og finhakket chili etter ønske.

 

Se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane her.

Les mer om Spiseklar Planteprotein. 

Spiseklar planteprotein