
Hjertesalatbåter med planteprotein
En god, sunn og enkel rett å lage med masse gode smaker. Prøv i dag du også.
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Oppskriften er beregnet til 4 stk.
Ingredienser
1 pk planteprotein
1 stk eller 8 blader hjertesalat
1 boks mais
Syltet rødløk
1 stk mango
4 stilker vårløk
1 stk chili
Guacamole
Tortillachips
Evnt veganrømme
Guacamole
2 stk avokado
Saften av en lime
2 stk hvitløksfedd
1 stk potte frisk koriander
Syltet rødløk
2 – 3 stk rødløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 ss sukker
Instruksjoner
Hvordan lage syltet rødløk
Bland eddik sukker og vann i en liten kasserolle kok det opp, kutt rødløk i skiver. Avkjøl laken og hell over rødløken la det stå i 2 – 3 timer. Kan også kjøpes ferdig i butikk.
- Varm opp planteprotein.
- Mos avocado og bland med presset hvitløk, finkuttet koriander, saften fra en lime og smak til med salt og pepper.
- Finhakk chili. Skjær mango i båter og skjær vårløk i strimler.
- Bruk hjertesalatbladene som bunn og legg det andre lagvis oppå.
- Dryss på med knuste tortillachips og finhakket chili etter ønske.
Se flere oppskrifter fra Den Stolte Hane her.
Les mer om Spiseklar Planteprotein.