Print

Croque Madame med Spiseklar Provence

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.

Ingredienser

1 pakke Spiseklar Provence-kylling
4 skiver godt brød (surdeig eller grovt landbrød for mer smak)
2 skiver gulost (Jarlsberg eller Gruyère for klassisk fransk smak)
2 stk egg
Ricotta (eller en kremost)
1 ss smør eller olivenolje til steking
Tørket timian
Chili flakes
Salt & nykvernet pepper

Instruksjoner

1. Rist brødskivene:
   – Varm en stekepanne på medium varme med litt smør eller olje.
– Rist brødskivene på én side til de er gylne.
3. Monter sandwichene:
– Legg en skive ost på de ristede sidene av to brødskiver.
– Topp med skiver av Spiseklar Provence-kylling.
– Legg på de andre brødskivene med den ristede siden ned mot fyllet.
4. Stek sandwichene:
– Stek på middels varme i samme panne til brødet er sprøtt og osten begynner å smelte.
5. Topp med ricotta:
– Legg sandwichene på et bakepapirkledd stekebrett.
– Smør over ricotta og dryss litt ekstra ost på toppen.
6. Speilegg:
   – Stek eggene i en panne med litt smør. Krydre med chili flakes, salt og pepper.
7. Servering:
– Legg sandwichene på tallerkener, topp med speilegg og litt ekstra timian.
– Server med en liten grønn salat eller tomater ved siden av.