Print

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Ingredienser

Cæsar dressing
2 stk eggeplommer

4 dl nøytral olje
1 ts dijon sennep
1 klype salt
1 klype sukker
4 stk ansjosfilet
1 fedd hvitløk
1 klype pepper
20 g parmesan
 

Salat

2 stk romanosalat
1 pk stekt og skivet naturell
20 g parmesan
 

Parmesanchips

50 g parmesan
 

Brødkrutonger

4 stk skivet brød
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk

Instruksjoner

Cæsar dressing:

Rør eggeplommer sammen med salt til de er lyse og tykke. Eggeplommene bør være i romtemperatur. Finhakk ansjonsfilet og ha de i blandingen. Ha i sennep og halvparten av eddiken. Ha i sukker og pepper.

Spe forsiktig inn  olje mens du fortsetter å vispe. Pass på at dressingen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Den skal få en konsistens som tynn majones.

Smak til med salt, pepper og eddik. Når den er ferdig ska den holde formen. Vend inn knust hvitløk og revet parmesan.

Parmesanchips:

Bruk en ostehøvel og høvle tynne skiver av parmesan.

Legg skivene på ett stekebrett med bakepapir.

Stek på 220*c grader i 10-15 min.

De er ferdige når de har smeltet, og har fått en gyllen farge. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle seg på stekebrettet.

Brødkrutonger:

Bland sammen olje, salt og knust hvitløk i en bolle. Vend brødet i blandingen.

Sett ovnen på 200 grader.

Legg terningene utover et stekebrett med bakepapir.

Snu terningene underveis i stekingen. De er ferdige når de har fått en gyllen farge.

La de avkjøles på stekebrettet.

Salat:

Vask og rens salaten og riv den i grove biter i en stor bolle.

Vend inn dressingen og ha i kyllingen.

Topp med parmesanchips, krutonger og et dryss med revet parmesan.