Print

Butterdeigskive med squash, ricotta og kylling

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.

Ingredienser

Ingredienser (2 porsjoner)

1 plate butterdeig
1 pakke Spiseklar Provence-kylling
2 squash
250 g ricotta (evt. cottage cheese)
1 sitron (skall og juice)
12 fedd hvitløk
150 g cherrytomater
1 glass pesto
Fersk basilikum
Parmesan, revet
Olivenolje
1 egg (til pensling)
Salt og pepper

Instruksjoner

  1. Forbered ovn og butterdeig
    – Sett ovnen på 240 °C. (eller følg butterdeig anvisning)
    – Ta butterdeigen ut av kjøleskapet og legg den på et stekebrett med bakepapir. La den temperere mens du lager fyllet.
    2. Lag squashfyll
    – Skrell squash i lange, tynne bånd med en potetskreller eller mandolin.
    – Legg båndene i en bolle, ha over en skvett olivenolje, litt salt og bland godt.
    3. Lag ricottablandingen
    – Ha ricotta i en bolle og smak til med salt og pepper.
    – Riv over sitronskall og press i litt sitronsaft.
    – Hakk en neve basilikum fint og rør inn i blandingen.
    4. Forbered butterdeigen
    – Rull ut butterdeigen helt.
    – Skjær et ca. 3 cm bredt “rammemønster” rundt kanten av butterdeigen uten å skjære helt gjennom. Dette gir en fin hevet kant når den stekes.
    5. Monter paien
    – Smør ricottablandingen jevnt utover midten av butterdeigen.
    – Skjær hvitløken i tynne skiver og fordel over.
    – Legg squashbåndene pent over ricottaen i et dekorativt mønster.
    – Kutt cherrytomater i to og fordel jevnt
    – Fordel små t-skjeer med pesto over paien til ønsket mengde
    – Pensle kantene med et vispet egg og strø revet parmesan over hele paien.
    6. Stek
    – Stek midt i ovnen i 10–12 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.
    – Legg Spiseklar Provence på toppen når det er 5 min igjen av steketid.
    7. Topp og server
    – Finhakk litt ekstra basilikum og rør sammen med en skvett olivenolje.
    – Pensle denne urteoljen over paien rett før servering.