
Banh Mi med Planteprotein
Banh Mi er en enkel, deilig vietnamesisk rett. Den består av en kort baguette, med skarp skorpe, og luftig tekstur – samt nydelig fyll!
PrintI alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen og distribusjonen av produktene. Tallene er regnet ut ifra per porsjon.
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Høy CO₂e-utslipp: 1.6 +
Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Ingredienser
1 pk Planteprotein
4 stk baguetter
1 ss sukker
2 ss oystersaus
½ ss fiskesaus
1 ss sesamolje
2 ss hakket hvitløk
Råkostmix (gulrot & kål) strimlet & `snabbsyltet, 3min)
Chili Majones
Agurk i skiver, 4 per baguette beroende på størrelse.
Koriander
Enkel Syltlake
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,5 dl eddik
Instruksjoner
- Bland sammen sukker, oystersaus, sesamolje, fiskesaus og hvitløk sammen med planteproteinet.
- Bland sammen vann, sukker og eddik til syltlake og vend inn råkosten.
- Skjær baguetten og smør chilimajo på både topp og bunn. Legg agurkskiver, planteproteinet, råkosten og koriander på baguetten.
- Legg toppen oppå, og nyt!
Ønsker du å se fler oppskrifter fra Den Stolte Hane? Trykk her.
Har du lyst til å lese mer om planteprotein? Trykk her.
Spiseklar planteprotein